Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Observatierechercheur OTA

Na de voet-observatieopleiding OTA zijn de medewerkers instaat, om in teamverband en individueel, met aangeleerde observatieprocedures, doelstellingen te behalen en informatie te vergaren ten behoeve van rechercheonderzoeken. De medewerkers kunnen na deze opleiding als opstapper mee met observatieteams OTB. 

Door deze observatieprocedures kunnen de medewerkers de veiligheid vergroten en het afbreukrisico verkleinen. 

Voor wie?

Opsporingsambtenaren

Vooropleiding

BOA

De opleiding

De cursisten krijgen een basis voetobservatie-opleiding zonder voertuigen. Hierin wordt aangeleerd hoe men de juiste communicatie dynamisch en heimelijke informatie moet halen met observatieprocedures. Wat doe je als team als het bekend is waar het subject/target een ontmoeting heeft met een contact in een horecagelegenheid. Waar ga je zitten in hetzelfde horecagelegenheid? Hoe gedraag je je om niet op te vallen? Hoe kun je heimelijk foto’s maken van deze ontmoeting? Wat doe je als team als het contact wegloopt en de rechercheafdeling wilt weten in welk voertuig hij/zij instapt? Al deze procedures met de juiste communicatie en meer komen aanbod bij deze opleiding. 

De procedures die aangeleerd worden zijn bedoeld voor politiemedewerkers die vanuit hun expertise operationele acties moeten verrichten.  

Aantal deelnemers

10-12 personen.

Examen

De laatste dag van de opleiding wordt gebruikt voor een examen. Hierin worden alle aangeleerde procedures, de behaalde doelstellingen en producten per persoon en als team beoordeeld.

Diploma/certificaat

Certificaat Observatie Rechercheur OTA

Prijs

De kosten van de voet-observatieopleiding OTA zijn €14.000,- dit is inclusief lunch, diner en kleine versnaperingen tijdens de opleiding.                                                                                                               

Duur van de opleiding
2 weken (10 dagen)
Investering
€14000