Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Observatierechercheur OTB

Na de observatieopleiding OTB zijn de medewerkers instaat, om in teamverband en individueel, met aangeleerde observatieprocedures, doelstellingen te behalen en informatie te vergaren ten behoeve van rechercheonderzoeken. Door deze observatieprocedures kunnen de medewerkers de veiligheid vergroten en het afbreukrisico verkleinen. 

Voor wie?

Opsporingsambtenaren

Vooropleiding

BOA

De opleiding

De cursisten krijgen een observatieopleiding met voertuigen. Hierin wordt aangeleerd hoe men met de juiste communicatie, dynamisch en heimelijk informatie moet halen met observatieprocedures. Wat doe je als team als het subject/target wegrijdt vanaf zijn woning of andere locatie? Of hoe gaat het team te werk als het subject/target gaat parkeren of tanken? Wat zijn de procedures als hij uitstapt en naar een ontmoeting gaat? Al deze procedures met de juiste communicatie en meer komen aanbod bij deze opleiding. 

De procedures die aangeleerd worden zijn bedoeld voor politiemedewerkers die vanuit hun expertise operationele acties moeten verrichten.

Aantal deelnemers

10-12 personen

Examen

De laatste twee dagen van de opleiding worden gebruikt voor een examen. Hierin worden alle aangeleerde procedures, de behaalde doelstellingen en producten per persoon en als team beoordeeld. 

Diploma/certificaat

Certificaat Observatie Rechercheur OTB

Prijs

De kosten van de observatieopleiding OTB zijn €70.000,- dit is inclusief voertuigen, brandstof, lunch, diner en kleine versnaperingen tijdens de opleiding. In de prijs is niet inbegrepen de rijopleiding bij Pro-centrum.                                                                                                               

Duur van de opleiding
6 weken (30 dagen) 
Investering
€70.000 (10-12 personen)