Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Situationeel leidinggeven

Als leidinggevende is het jouw taak om binnen de mogelijkheden van je afdeling, zoveel mogelijk rendement te realiseren, ongeacht of dit producten of diensten betreft. En zeker wanneer mensen dat rendement moeten genereren kan leidinggeven een hele uitdaging zijn.

Doelgroep
Alle leidinggevende die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de uitvoering van hun medewerkers

Inhoud
Deze zesdaagse leiderschapstraining leert je, jezelf te positioneren als leidinggevende en je medewerkers te begeleiden vanuit hun huidige niveau, naar een hoger niveau van functioneren. De training start met een grondige zelfanalyse en de consequenties die dat heeft voor jou als manager, voor je leiderschap, voor je stijl van leidinggeven en wat het betekent voor positiemacht en persoonlijke macht.
Daarna verleggen we de blik naar de medewerkers en leren hoe we niveaus van competentie en motivatie inzichtelijk kunnen maken. Vervolgens leren we, hoe je een medewerker afgestemd op zijn niveau van competentie en motivatie kunt begeleiden. Je leert ook hoe je het competentieniveau van de medewerker kunt verhogen
Van de individuele medewerker verleggen we de focus naar de groep (het team) en ervaren wat effectief samenwerken is om dit proces te begrijpen en beter te kunnen sturen op je werkplek.
Door te sturen op gedag (model gedragsanalyse) leer je medewerkers positief te waarderen (complimenten geven) en bij te sturen (feedback en confronteren). Hierdoor kan je mede de werkcultuur beïnvloeden. Als basis hiervoor bespreken we het belang van voorbeeldgedrag.
Door middel van intervisie ervaren we hoe lastige kwesties op een gestructureerde manier diepgaand verkend en opgelost kunnen worden.
Omdat communicatie het wondermiddel is om aangesloten te zijn en te blijven met je medewerkers leer je, na een goede voorbereiding, effectieve gesprekken te voeren met je medewerkers.

Resultaten na de opleiding
Heb je een realistisch zelfbeeld wat voor leidinggevende jij bent;
Kan je medewerkers begeleiden naar een hoger niveau van functioneren;
Heb je tools om de samenwerking in je team te verbeteren;
Kan je werkcultuur bespreekbaar maken;
Zijn je communicatieve vaardigheden toegenomen.

Examen
Aan de opleiding is de mogelijkheid verbonden tot een portfolio examen.
Bij voldoende resultaat wordt een getuigschrift afgegeven.

Duur van de opleiding
6 dagen
Investering
Op te vragen
Direct inschrijven Offerte aanvragen