Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Operationeel Leidinggeven

Training Operationeel Leidinggeven

Operationeel Leidinggeven en Sturen

Operationeel leidinggevenden zijn de spil in elk bedrijf. Zij vertalen beleid en doelstellingen naar operationeel werk. Dat vraagt nogal wat. Duidelijk een standpunt innemen, beslissingen niet onnodig uitstellen, knopen doorhakken als de situatie dat vraagt, verantwoording afleggen over genomen besluiten of een besluit terugdraaien als blijkt dat er iets anders nodig is. Om dit langdurig te kunnen doen, moet u in verbinding zijn met de werknemers om hen effectief te kunnen beïnvloeden. Mensenkennis, coachvaardigheid en sterk communicatief zijn hierbij een must. Kortom, wanneer u succesvol wilt zijn als operationeel leider bent u in verbinding met uw omgeving en u mensen. U verstaat de kunst professioneel, pittig en prettig leiding te geven.

De Training Operationeel Leidinggeven

Voor wie is deze training?

Deze opleiding is bedoeld voor beginnend en meer ervaren operationeel leidinggevenden. De opleiding biedt alle tools die nodig zijn om dagelijks leiding en sturing te geven aan elk werkproces, zowel in de profit als non-profit sector. Bovendien scherpt de opleiding bestaande vaardigheden verder aan en draagt deze bij aan zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid.

 1. Persoonlijk Leiderschap zicht krijgen op het effect van eigen handelen als basis voor succes

Leidinggeven aan mensen gaat makkelijker als u leiding kunt geven aan uzelf. Dan weet u wat u inspireert, waar u energie van krijgt, hoe u anderen wilt inspireren. U durft de verantwoordelijkheid te nemen en daarnaar te handelen. De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Weten waar u goed in bent en weten wat je minder sterke kanten zijn. Ontdekken wat jij belangrijk vindt in het leven én in je werk. Je hebt je interne drijfveren voor ogen en zet een stap verder. U weet wat u wilt bereiken en wat u daarvoor nodig hebt. U motiveert en ontwikkelt uzelf. U verwezenlijkt u doelen door effectief zelfmanagement, persoonlijke effectiviteit en u ontwikkelt persoonlijk ondernemerschap.

 1. Leidinggeven aan Mensen beïnvloeden vanuit verbinding

Leidinggeven is het op basis van persoonlijk contact beïnvloeden van prestaties van anderen. Als goede leidinggevende weet je wat er op de werkvloer speelt. Je kent het vak en de mensen die het voor je uitvoeren. Je reageert alert op de vraagstukken die zich aandienen. Daarnaast ben je een luisterend oor in geval van problemen. Je creëert een omgeving waarin jouw team tot het uiterste gaat. Dit vraagt van u dat u verbinding maakt met uw medewerkers en van daaruit uw invloed laat werken. U brengt uw visie en verwachtingen over, vraagt om expertise als u het “even niet weet”. Maar u geeft ook kaders aan en stelt grenzen. Alles om gezamenlijk met plezier tot prestaties te komen. Uw team doet de juiste dingen goed en heeft een waardevolle kwaliteit van leven op het werk.

 1. Leidinggeven aan Teams  breng de groep naar vooruitgang

De ontwikkeling van elke organisatie valt of staat met de ontwikkeldynamiek die men samen tot stand brengt. Teams - en de verbindingen tussen teams - vormen het fundament van een organisatie. Het beïnvloeden van deze dynamiek in een team vraagt om het aansluiten bij de fase van ontwikkeling waarin een team zich bevindt. Vanuit deze aansluiting kan een volgende stap worden gezet in de zone van naaste ontwikkeling. Er bestaan verschillende manieren van kijken die kunnen worden gebruikt om binnen een organisatie het gesprek te voeren over het ontwikkelstadium van een (uitvoerend) team. Op basis hiervan kan worden gezocht naar hefbomen om beweging te creëren. Op weg naar beter samenspel en vandaag beter werk te leveren dan gisteren.

Duur van de training

De training bestaat uit 21 dagdelen, die worden verdeeld over 3 maanden. Afhankelijk van het instroomniveau van de deelnemer kan na afloop van de training blijken dat er behoefte bestaat aan verdieping en doorontwikkeling. Hiervoor bieden wij een maatwerkvervolg aan, exact toegespitst op de behoeften van de deelnemer.

Aantal deelnemers

 • Minimaal 8 en maximaal 10  personen

Duur en indeling lestijden:

 • Module 1 Persoonlijk Leiderschap (7 dagdelen)
  • 2-daagse (5 dagdelen)
  • Verdiepingsdag (2 dagdelen)
 • Module 2 Leiding geven aan mensen (7 dagdelen)
  • 2-daagse (5 dagdelen)
  • Verdiepingsdag (2 dagdelen)
 • Module 3 Leiding geven aan teams (7 dagdelen)
  • 2-daagse (5 dagdelen)
  • Verdiepingsdag (2 dagdelen)

8 - 10 personen
Indien dit aantal niet mogelijk is, wordt dit in maatwerk opgelost zonder concessie te doen aan de inhoud en duur van de opleiding
Locatie
Op een landelijke locatie in de provincie Utrecht.

Indien u een groep heeft dan wordt de locatie bij u in de buurt gekozen.

Investering
€ 2700,00 per persoon, inclusief lesmateriaal/boeken, Locatie, dag arrangement en lunch. Wij werken BTW vrij i.v.m. CRKBO erkenning.

IPOL heeft de NRTO erkenning van het ministerie.
IPOL heeft hiervoor meerdere ervaren opleiders

Duur van de opleiding
21 dagdelen
Investering
€2700