Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een antwoord op de vragen die ons vaak gesteld worden.


Algemeen

Wanneer ik mij heb ingeschreven als cursist, hoelang van te voren ontvang ik de cursus informatie?

Uiterlijk 1 week van te voren ontvangt u de aanschrijving in uw mail. Indien u een zelfstudie cursus doet ontvangt u deze per post.

Wordt er geƫvalueerd tijdens de cursus?

De cursus zal worden geƫvalueerd door middel van een door IPOL opgesteld evaluatieformulier. De originele formulieren worden ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever. (Dit geldt uiteraard niet voor particuliere cursisten.)


BOA/PHB

Wat gebeurt er na het behalen van de 4 PHB modules?

Wanneer een cursist de 4 modules in 5 jaar behaald heeft, dient hij/zij een afschrift van deze 4 certificaten naar de dienst Justis te sturen, voor verlenging van de akte. Dit moet minimaal 3 maanden voor de verloopdatum van de akte. En daarna start opnieuw de 5 jaar PHB cyclus.

Hoelang is een BOA onderdeel geldig?

Stel: Iemand heeft 2014 oktober zijn Rechtskennis behaald. Maar is nu nog steeds bezig om zijn gespreks- en benaderingstechnieken te behalen. Heeft hij/zij dan hier 5 jaar de tijd voor of verloopt zijn/haar Rechtskennis dan in oktober 2015? ANTWOORD: Beide onderdelen hebben, apart van elkaar, een geldigheidsduur van 5 jaar. Indien iemand in oktober 2014 zijn rechtskennis heeft behaald, dan blijft dit resultaat inderdaad 5 jaar geldig (tot oktober 2019).

Hoe groot is de studiebelasting voor de BOA cursus?

De studiebelasting is afhankelijk van het opleidingsniveau en de ervaring van de cursist. Ongeveer 60% van de examenvragen hebben betrekking op (politie)bevoegdheden. Ondanks de verschillen tussen cursisten kunt u uitgaan van een studiebelasting van ongeveer 2 uur per dag gedurende 4 dagen per week. Deze studiebelasting is gebaseerd op een representatieve steekproef gedaan onder cursisten die de cursus succesvol hebben afgesloten.

Waar kan je het BOA/PHB examen aanvragen?

Het BOA examen bestaat uit 2 onderdelen: Rechtskennis en Gespreks- en Benaderingstechnieken.

Beide onderdelen kunnen aangevraagd worden bij ExTH. www.exth.nl

Indien u de cursus via IPOL volgt kunnen wij dit examen voor u verzorgen.